Apropierea sfintelor sarbatori de Craciun si trecerea in noul an reprezinta un binevenit prilej pentru romani de a se relaxa dupa un an obositor.

Ca atare, agentiile de turism au avansat si in acest an o gama larga de oferte pentru toate buzunarele. Oferte accesibile sau oferte destinate familiilor mai instarite. Spre exemplu, trei zile la Viena pe perioada Revelionului costa 274 de euro de persoana la un hotel de trei stele, doar cu mic dejun inclus.

Daca luam in calcul o familie formata din patru persoane (doi adulti si doi copii), rezulta ca pentru a petrece perioada 30 decembrie - 2 ianuarie la schi in capitala Austriei te duce la peste 800 de euro, fara celelalte cheltuieli. In Antalya, oferta este si ea destul de variata. Si aici preturile variaza intre 400 si 600 de euro de persoana (in oferta sunt incluse patru nopti de cazare, mic dejun, transport cu avionul sau cu trenul). Romanii mai pot petrece un revelion de vis si la Cairo, in Egipt, preturile variind intre 560 de euro si 1.100 euro.

Daca esti tentat de o vacanta deosebita in care sa vizitezi piramidele, sa te plimbi pe o camila sau sa faci o croaziera pe Nil, cu 800 de euro de persoana iti poti implini visele. Ofertele externe, potrivit majoritatii agentiilor de turism, sunt tot mai solicitate de romani, care s-au convins inca din anii trecuti ca la preturi similare cu ofertele interne pot petrece un revelion "afara". Pentru cei care doresc ca sarbatorile Craciunului sa reprezinte un concediu mai lung, unele firme de turism avanseaza rute mai exotice si neobisnuite chiar, cum ar fi China - Tibet.

Cu 2.200 de euro de persoana poti avea 16 zile de vis, timp in care poti vizita, printre altele, Marele Zid Chinezesc, Strada Bakhor, magicul Palat Potala cu peste o mie de camere, o minune arhitecturala a lumii, folosit ca resedinta de iarna de catre Dalai Lama si sediu al guvernului, de la inaltimea caruia se poate admira o spectaculoasa priveliste a imprejurimilor; vizita la Templul Jokhang, unde se afla pretioasa statuie a lui Buddha din aur, daruita de printesa Wen Cheng, cu ocazia casatoriei), Manastirea Drepung (cea mai mare din Tibet, conside-rata si cea mai mare universitate monahala din Tibet).

Mai poate fi vizitat Orasul Interzis - unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura chineza veche, Muzeul de Istorie, precum si Templul Cerului.
Revenind in Europa, cu 440 de euro poti lua parte la Carnavalul de la Venetia in perioada 29 ianuarie -2 ianuarie. Cu 535 de euro poti petrece noaptea dintre ani in Tunisia. Un Craciun Imperial de trei zile la Budapesta te face sa scoti din buzunar pentru o familie de trei persoane ceva mai bine de 500 de euro, fara a mai lua in calcul cheltuielile suplimentare.

Croazierele sunt si ele la mare cautare, nu putini fiind aceia care isi permit sa renunte la cateva mii de euro pentru a se distra in noaptea dintre ani pe unul dintre feriboturile de lux. Croazierele pe Rin, pe Valea Rhonului, pe Nil, sau in Caraibe reprezinta destinatii tentante pentru tot mai multi romani. Pentru a deslusi "misterul piramidelor" sau "secretul Sfinxului" si al bibliotecii din Alexandria trebuie sa platesti intre 945 si 1.325 de euro de persoana. Daca esti dispus sa platesti circa 1.000 de euro, poti petrece revelionul mult visat in Tenerife.

Croazierele cu iahturile, cele mai multe avand fundul de sticla, te poarta intr-o aventura oceanica in largul apelor, spre habitatul natural al balenelor si delfinilor. Excursia poate combina aventura pe mare cu vizitarea renumitului "Masca", un vechi sat de pirati, ascuns printre stanci, cu o vedere excelenta asupra insulei La Gomera. Este un loc unde timpul a ramas nemiscat. Un oras turistic cu reputatie internationala, "Loro Parque", este cel mai mare si frumos parc din Europa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.