Nu, acesti oameni n-au "dat in benganeala"! 160 de tineri care traiesc zilnic intr-o lume tesuta din cuvinte intelese doar de ei au decis s-o deschida pe internet. Cheia – un dictionar urban on-line, in acelasi timp si culegere de porecle ale VIP-urilor din Romania. Utilizatorii au "iesit pe interval" cu definitii din argoul cartierelor sau al oamenilor de afaceri pe www.123urban.ro.
Luate de la televizor, de pe strada, din reclame, din ziare sau din pamflete, substantivele, verbele sau expresiile sunt adunate sarguincios de colaboratori anonimi din toata tara. Sunt traduse din romana in romana si exemplificate in fraze, imagini sau clipuri video. Site-ul este el insusi tanar. A implinit doar o luna, dar a adunat peste 1.158 de termeni si 1.342 de definitii, dupa modelul www.urbandictionary.com. Ioan Cocan, unul dintre "ctitorii" site-ului www.123urban.ro, spune ca dictionarul on-line traieste si se dezvolta exclusiv din contributia benevola a colaboratorilor, pe o platforma web 2.0.

"Propunem 123urban ca o resursa a termenilor si expresiilor mai obscure pentru marea parte a populatiei, fie ca e vorba de corporate slang, geek-talk sau vorbe de bine de dupa blocuri", precizeaza echipa Tremend, realizatoarea site-ului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.