Institutul american pentru siguranta traficului a condus un studiu in urma caruia s-au stabilit zece autoturisme cu cele mai mici sanse de depreciere a valorii in timp de cinci ani. Modelele care se depreciaza cel mai putin sint urmatoarele: Acura TXS, cu un pret initial de 30.090 de dolari, o masina sigura, usor de condus, a carei valoare, in cinci ani, se injumatateste; BMW seria 5, un bolid de lux, pe care multi si-l doresc, dar putini il au, care valoreaza intre 43.500 si 58.500 de dolari, pentru ca, in cinci ani, sa ajunga la un pret mai mic cu 46%; Honda Civic, cu un pret ce variaza intre 14.810 si 24.590 de dolari, este un model economic, care inregistreaza o depreciere de 51%. Cu o depreciere de 47%, Lexus IS este unul dintre cele mai bine privite modele de americanii obsedati de calitate si putere. Pretul sau initial este de 35.705 de dolari.

Anglia, reprezentata de Mini Cooper

De asemenea, in lista celor zece autoturisme cu cele mai mici deprecieri apare si masina britanica Mini Cooper, un autoturism cu personalitate si o manevrabilitate de invidiat, care inregistreaza o depreciere de 52%. Pontia-cul Solstice, care porneste de la pretul de 21.515 de dolari si poate ajunge la 26.515 de dolari, consemneaza o depreciere de 51% in primii cinci ani de viata. O alta masina dorita cu predilectie de tineri, Toyota Scion, se depreciaza cu 47,6%.

Volkswagen ocupa doua locuri

Ultimele doua pozitii in lista institutului american sint ocupate de compania germana Volkswagen cu cele doua autoturisme ale sale ce fac furori in rindul tinerilor. Volkswagen GTI si Volkswagen Eos. GTI-ul valoreaza intre 22.100 si 23.675 de dolari fara optiuni, beneficiaza de o flexibilitate ce se combina cu motorul turbo pentru nasterea unor senzatii unice. Gradul de depreciere a valorii sale dupa cinci ani de existenta este de 48%.

Cel de-al doilea model prezent in studiul americanilor are o valoare initiala de 36.850 de dolari, este o decapotabila cu patru locuri ce combina stilul coupe cu un comfort maxim si care isi pierde numai 50% din valoare in cinci ani.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.