O selectie de 15 filme va fi prezentata publicului, in perioada 6-10 decembrie, in patru sali de cinema din Bucuresti ("Elvira Popescu", Europa, Studio si Union), in cadrul Festivalului Filmului Francez (fosta Sarbatoare a Filmului Francez). Filmele vor fi repartizate pe trei mari sectiuni: "Avanpremiere", "Marele ecran" si "Formidabil!".

Cinematografia franceza produce, anual, in afara filmelor de fictiune si scurt-metraje, filme de animatie, documentare, filme de arta... "Marele ecran" va incerca sa ilustreze aceasta diversitate privilegiind in special publicul tanar, prin prezentarea unor filme precum "Etre et avoir" de Nicolas Philibert sau "Deus Ex Machina" de Vincent Mayrand. "Formidabil"! Patru critici de cinema - Irina Margareta Nistor, Alex Leo Serban, Mihai Chirilov si Magda Mihailescu - au ales - si vor prezenta in fata publicului - un film francez recent care i-a impresionat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.