Romanul "Intoarcerea huliganului" de Norman Manea, premiat recent cu "Medicis Etranger", s-a clasat pe locul al saptelea in topul celor mai bune carti aparute in Franta in cursul anului 2006. Topul a fost intocmit de revista literara franceza "Lire". Cartea "Intoarcerea huliganului" (Editura Seuil) a aparut in librariile din Franta la sfarsitul lunii august, in traducerea lui Nicolas Veron.

In topul amintit, romanul lui Norman Manea a surclasat cateva carti importante ale anului, printre care "Dominique Aury" de Angie David, "Ouest " de Francois Vallejo, "Le soufre et le moisi" - un eseu de Francois Dufay. In romaneste, "Intoarcerea huliganului" a cunoscut doua editii, la Editura Polirom: in 2003 si 2006. Pana acum, cartea a vazut lumina tiparului in Romania, SUA, Germania, Italia, Spania si Franta.

In 2007 va aparea in China, Portugalia, Polonia si Olanda. De notat ca la "Polirom" este in pregatire o alta carte a scriitorului - "Plicul negru" (editie revazuta). Norman Manea, romancier evreu in varsta de 70 de ani, a fost candidat la Premiul Nobel pentru literatura.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.