O initiativa a studentilor ajunsa in Parlament propune ca universitatile sa fie finantate cu 2% din impozitul platit de cei care le-au urmat

Presedintele Camerei Deputatilor, Bodgan Olteanu, promite un proiect de lege prin care fiecare absolvent de facultate, incadrat pe piata muncii, sa poata contribui la finantarea universitatii absolvite prin redirijarea unui procent din impozitul pe venit.

Se cauta o modalitate

"Vom face un proiect de lege care sa dea posibilitatea ca o parte din impozitul pe venit sa fie redirijat catre universitate", a declarat Olteanu.

Codul fiscal prevede deja posibilitatea ca fiecare contribuabil, platitor de impozit pe venit, sa directioneze 2% din valoarea impozitului datorat statului catre organizatii non-profit.

Olteanu a promis ca se va gasi o modalitate prin care sa se introduca in Codul fiscal o prevedere in acest sens, redirijindu-se o parte din cei 2% catre universitatea formatoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.