Incetinirea pulsului in timpul perioadelor de odihna/ somn poate contribui la cresterea sanselor de a avea o viata mai lunga, conform unui studiu realizat de o echipa de cercetatori francezi la care au participat peste 4.000 de persoane monitorizate timp de 20 de ani.
Studiul profesorului Xavier Jouven, coordonator al echipei de cercetatori de la Institutul national pentru sanatate si cercetari medicale (Inserm) de la spitalul european Georges Pompidou, din Paris, a demonstrat existenta unei legaturi intre incetinirea pulsului in timpul perioadelor de odihna timp de cinci ani si reducerea riscului de mortalitate.

Cresterea pulsului in perioadele de odihna duce la cresterea riscului de mortalitate cu 50%, conform acestui studiu. Cercetatorii au luat in considerare factori de risc precum greutatea corporala, tensiunea arteriala, consumul de alcool si tutun. Studii anterioare au demonstrat ca riscul de mortalitate creste direct proportional cu cresterea pulsului in perioadele de repaus. Pulsul este un indicator al sanatatii, ca si presiunea arteriala, care pana acum a fost neglijat, este de parere profesorul. "Renuntarea la fumat, pastrarea unei greutati corporale in limite normale prin adoptarea uunei alimentatii adaptate nevoilor corpului pot contribui la scaderea pulsului in perioada somnului", a precizat profesorul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.