Pentru iubitorii teatrului de papusi, luna cadourilor aduce in prim plan cea de-a doua editie a Festivalului European de Animatie, organizat de Teatrul Tandarica. Evenimentul, programat pentru perioada 6-10 decembrie, va reuni sub acelasi acoperis actori si regizori, atat din tara, cat si din strainatate. Organizatorii marturisesc ca initiativa lor se adreseaza in primul rand copiilor, dar si adultilor care au lasat in urma farmecul povestilor si al basmelor, inocenta copilariei.

Astfel, scena teatrului Tandarica va gazdui spectacole desprinse din diverse culturi si traditii. "Propunerile noastre de spectacole satisfac cele mai exigente gusturi si sunt o demonstratie de virtozitate interpretativa, cu papusi bidimensionale, marionete si actori la vedere. Dorim sa le oferim micutilor, dar si celor mari, un spectacol regal de culoare", spune Calin Octavian Mocanu, directorul teatrului Tandarica.

Festivalul va fi deschis de catre artistii teatrului Colibri din Craiova, cu spectacolul "Ratusca cea urata". Printre invitati se mai numara Teatrul pentru copii si Tineret Ariel din Targu Mures, Teatrul Gulliver din Galati, Teatrul Puck din Cluj Napoca, dar si Gong din viitoarea capitala culturala europeana, Sibiu. De asemenea, publicul va avea oportunitatea de a se delecta cu povesti puse in scena de artisti ai Companiei El Retablo (Spania), Teatro dei Piedi (Italia), Compania Purgateatrium- Maskaras (Ungaria) si de Compania Trule din Portugalia. In cadrul acestei editii, teatrul Tandarica va fi prezent cu doua spectacole, "Alba ca Zapada" si "Faust". Pretul unui bilet este de 6,00 RON pentru copii si 6, 60 RON pentru adulti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.