Reprezentantii Consiliului Europei i-au pus pe guvernantii autohtoni la treaba. Acestia au ca tema 'pentru acasa>> combaterea violentei domestice impotriva femeilor. O tema extrem de grea, avand in vedere faptul ca, in Romania, peste 72% dintre femei sunt agresate fizic de sot, pumnul fiind masura care rezolva problemele de cuplu, in viziunea barbatilor.

Adunarea parlamentara a Consiliului Europei a decis ca statele membre UE sa initieze, in perioada 27 noiembrie-10 decembrie, campanii pentru combaterea violentei domestice. Astfel ca Romania si-a luat rolul in serios si a dat startul, ieri, campaniei nationale "Toleranta Zero in fata violentei asupra femeii". Cu acest prilej, am aflat ca tara noastra sta foarte rau la acest capitol, aproximativ 5.000 de femei fiind batute in primele sase luni ale acestui an. "Credem ca numarul de cazuri de violenta asupra femeilor este cu mult mai mare, dar femeile nu isi cunosc inca suficient drepturile, le este teama sa se adreseze autoritatilor competente, le este rusine sa recunoasca suferinta mentalitatilor stravechi", a declarat ministrul muncii, Gheorghe Barbu. Acesta a precizat ca numai in primul semestru al anului 2006 au decedat, in urma agresiunilor familiale, 62 de femei, din care sase in Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.