Din 1990 si pina in 2005, fetele de clasa a XII-a au fost singurele care au pierdut din greutate, in pofida tendintei generale de crestere a supraponderalitatii

Un studiu efectuat in 1990 si reluat in 2005 de dr. Cristiana Glavce de la Centrul de Cercetari Antropologice "Francisc I. Rainer" a luat masurile antropometrice a doua esantioane de peste 300 de copii si adolescenti, aflati in conditii socio-economice similare. Cercetarea, intitulata "Relatia dintre stilul de viata si corpolenta la copiii si adolescentii din Romania", constata ca obezitatea este cel mai des intilnita la elevii de clasa I, tendinta in crestere in 2005.

Nu indiferent de gen insa, supraponderalitatea fiind mai accentuata la baieti. Diferentierea se mentine si in privinta celor aflati in clasa a VIII-a, un alt grup de virsta cu obezitatea in crestere. Spre deosebire de cei din 1990, aflati in extrema cealalta, cind subponderalitatea caracteriza ambele sexe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.