"Hartia va fi albastra", filmul pe a carui regie si-a pus semnatura Radu Muntean, a castigat marele premiu al Festivalului de film "Balkan Black Box". Evenimentul s-a desfasurat la Berlin, in perioada 17-25 noiembrie, iar in competitie s-au inscris 38 de filme realizate in Europa de Sud-Est. Subiectul manifestarii a fost "Spatiile amintirii".

Au mai obtinut premii: "After the Dark" (Serbia - premiul pentru cel mai bun film documentar), "Great Expectations" (Croatia/Franta - premiul pentru cel mai bun scurtmetraj), "Die Amateure und der General" (Bosnia-Hertegovina/Germania - premiul "Human Rights") si "Made in Serbia" (Serbia - premiul pentru cel mai bun newcomer). Premiul de la Festivalul "Balkan Black Box" nu este o premiera pentru Muntean. Regizorul a mai obtinut recent o distinctie tot la un festival din Germania. si tot pentru "Hartia va fi albastra", Muntean a luat recent si premiul special pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cottbus, care s-a desfasurat intre 14 si 18 noiembrie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.