La sediul Guvernului, a vut loc o intalnire a premierului cu principalele confederatii sindicale, considerate reprezentative. Este vorba de CSDR, BNS, CNS “Cartel ALFA”, CNSLR – “Fratia” si Meridian.
Premierul i-a mandatat pe Gheorghe Barbu, ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, si pe Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, sa discute cu reprezentantii sindicatelor, nivelul salariului minim pe economie pentru anul 2007. La intalnire au participat, din partea guvernului, ministrul Gheorghe Barbu, secretarul de stat Vasile Nistor, sef al Departamentului pentru Dialog Social si secretarul de stat in Cancelaria Primului-Ministru, Valentina Contescu.

Bogdan Iuliu Hossu, presedintele CNS "Cartel ALFA": "Au fost analizate problemele legate de corelarea prevederilor, privind salarizarea functionarilor publici, cu cele referitoare la salarizarea personalului contractual din sectorul bugetar, in vederea definitivarii acestor proiecte. In problema salariului minim, noi am cerut inca din luna mai, 450 RON. Dupa ce, intr-o prima faza, Guvernul stabilise 390 RON, acun s-a acceptat suma de 420 RON. Cand am discutat preturile la gaz metan si energie electrica, premierul a sustinut alinierea la preturile de pe piata Europeana." Tariceanu a aratat ca este de acord ca principiile avute in vedere la salarizarea personalului bugetar sa fie discutate cu reprezentantii sindicatelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.