Editurile pariaza pe scriitorii "tari" la noua editie a Targului de Carte Gaudeamus. Cea mai mare piata de desfacere a culturii scrise respira, de ieri, in ritmul vanzarilor, cumpararilor si lansarilor, pentru cinci zile de-acum inainte.
Laureatul cu Nobel Orhan Pamuk a inceput deja lupta pentru dominatia in vanzari cu autorii romani promovati la standuri: Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Gabriel Liiceanu. Cartile la pret redus, dezbaterile literare si VIP-urile care au de-a face cu lectura reprezinta puncte de interes la cea de-a 13-a editie.

Chiar la intrare se afla standurile celor mai cunoscute edituri: Humanitas, Polirom, RAO, Nemira, Teora, ALL, Paralela 45, Corint. Cele mai multe au facut cateva schimbari in prezenta lor la targ, avand standuri mai mari sau mai frumos amenajate. La fel ca la Bookfest, RAO a optat pentru un stand suprainaltat, care arata ca o librarie in sine. La Corint, standul seamana cu o biblioteca. Mobilierul de lemn in care sunt instalate cartile este insotit de o masa, un lampadar si un fotoliu pentru lectura.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.