Cautarile pe Internet vor fi mai bine dirijate, afirma informaticienii americani care lucreaza la proiectul unui nou web, de tip semantic.
"Google gaseste doar cuvintele pe care i le dai, asa incit va scapa documentele relevante care contin doar sinonime ale cuvintului-cheie. Pentru a elimina acest neajuns a fost inventat webul semantic", explica Stefan Trausan-Matu, profesor la catedra de calculatoare de la Universitatea Politehnica din Bucuresti. Fata de Internetul actual, noile motoare de cautare presupun niste baze de cunostinte foarte complexe.

"Cind cauti cuvintulul «mercur», noul web va sti, in functie de cautarile tale anterioare, daca esti chimist sau astronom si va privilegia fie elementul chimic, fie planeta cu acelasi nume", explica profesorul in informatica. In cadrul proiectului mai larg al webului semantic, cercetatorii de la Universitatea din Washington au pus la punct sistemul KnowItAll, care poate fi folosit in domeniul turismului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.