Fundatia lui Bill Gates, cel mai bogat om din lume, doreste sa finanteze un proiect ce are la baza informatizarea bibliotecilor publice din Romania.
Fundatia "Bill si Melinda Gates" intentioneaza sa includa Romania in programul "Global Libraries", care vizeaza informatizarea bibliotecilor publice. Doi reprezentanti ai fundatiei, Janet Sawaya, ofiter de proiect, si Martha Choe, director de program, au discutat cu directorii din bibliotecile publice romanesti si cu specialisti din Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) despre includerea Romaniei in vederea implementarii acestui program.

"Dupa scrisoarea de intentie pe care am primit-o, ne-am manifestat interesul pentru propunere, stabilind o serie de intrevederi. Asociatia Nationala a Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) a prezentat reprezentantilor fundatiei o harta a structurii bibliotecilor publice din tara, intrucit acestia intentioneaza sa faca un studiu de fezabilitate inainte de a se decide pentru demararea proiectului", declara Victor Badoiu, seful Biroului cultura scrisa, lectura publica din cadrul MCC.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.