Astazi, la ora 11.00, Targul International de Carte Gaudeamus isi deschide portile. Evenimentul va avea loc in prezenta presedintelui de onoare a targului, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Herve Bolot, dar si a unui consilier prezidential. Cum evenimentul se desfasoara sub semnul Francofoniei, la targ vor participa trei scriitori francezi de renume: Lorette Nobcourt, Stphane Audeguy si Michel Crepu. Stphane Audeguy are 40 de ani. Preda istoria cinematografiei si istoria artelor intr-o institutie publica in departamentul Hauts-de-Seine. A studiat literatura engleza si literatura americana "pentru a-l putea citi pe Shakespeare in original" si a obtinut o diploma in litere.

Datorita lui Robert Merle, profesorul sau, pleaca un an in Statele Unite unde il studiaza pe William Borroughs si "mitologia modernitatii". Se spune ca literatura franceza este la capatul puterilor; cu exceptia unor rare si fericite cazuri, Michel Crpu confirma acest lucru intr-un eseu al sau. El spune ca romanul nu mai are decat o singura misiune, aceea de a distra publicul povestind o istorie, pierzand astfel intreaga sa profunzime. Michel Crpu denunta discutiile goale care opun diferitele scoli sau diferitele ideologii. In trecere, regleaza si apartenenta la o generatie, adicaa la modernitate. Eterna cearta dintre Moderni si Clasici i se pare fara rost. Dupa parerea sa, doua sentimente paralizeaza acest anturaj, nihilismul si frica.

Editura Tritonic
Ora 16.30-17.00 - Lansarea cartii "Politicile extinderii" - Iordan Gheorghe Barbulescu, Colectia UE
Spatiul de lansari 2

Editura Paralela 45
Ora 17.30-18.00 - Lansarea celor mai noi titluri din Colectia Biblioteca Romaneasca "Opere" vol. I - Leonid Dimov, editie ingrijita si prefatata de Ion Bogdan Lefter
"Wiener Walzer" - Mircea Ghitulescu; prefata de Cornel Ungureanu
"Cenotaf" - Ioana Nicolaie, prefata de Sanda Cordos
Sala de Marmura

Editura Criterion Publishing
Ora 16.00-16.30 - Lansarea volumelor "Convorbiri cu si despre Mircea Eliade" ed. a II-a - Mircea Handoca
"Mircea Eliade si corespondentii sai" vol. IV - Mircea Handoca.