Cadrele didactice nemultumite de modul in care ministrul educatiei, Mihail Hardau, gestioneaza criza din invatamant, au intrat, de astazi, in greva japoneza.
Timp de o saptamana, profesorii vor purta o banderola alba la brat, protestand astfel, fata de lipsa sprijinului ministrului in problema majorarilor salariale. Acestia sunt nemultumiti de faptul ca proiectul de buget alocat educatiei pentru anul 2007 reprezinta doar 5,4% din PIB, contrar prevederilor din legea invatamantului, conform carora, bugetul destinat acestui domeniu ar trebui sa fie de minim 6% din produsul intern brut.

Totodata, dascalii il acuza pe ministrul Hardau ca nu a sprijinit un amendament la proiectul de buget pentru anul viitor, prin care salariile profesorilor ar fi urmat sa creasca cu 22% fata de anul in curs. Mai mult, liderii de sindicate au anuntat ca vor strange semnaturi pentru a solicita demisia ministrului educatiei pe care il califica drept "singurul ministru care voteaza impotriva propriilor angajati".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.