Pentru majoritatea dintre noi, laptele, pestele si ouale fac parte din alimentatia zilnica. Aparent inofensive, aceste alimente pot provoca reactii alergice persoanelor cu sistemul imunitar slabit sau copiilor cu aparatul digestiv incomplet dezvoltat.

In spatele gustului delicios al ciocolatei si al exoticelor crustacee stau ascunse substante, denumite de specialisti alergene, care se fac vinovate de declansarea reactiilor alegice.

In cazurile mai grave, anumite alimente (alunele sau fructele de mare) pot provoca socuri anafilactice, care pot fi fatale persoanelor cu un grad ridicat de sensibilitate.

Daca aveti greata, urticarii si umflaturi la nivelul pielii la scurt timp dupa ce ati consumat un aliment, atunci inseamna ca sunteti alergic.

Doctorul Alecu Mihail atrage atentia persoanelor care tin post, in aceasta perioada, ca fasolea, soia, conopida sau mazarea pot provoca reactii alergice. "Alergiile alimentare apar indeosebi la oras, afectate fiind persoanele cu o situatie financiara destul de buna.

Citeste si:

Fructele de mare, ciocolata, alunele trebuie evitate de persoanele alergice, ele putand cauza moartea prin soc anafilactic. Metoda cea mai eficienta de tratament este prevenirea, astfel, consumati cu moderatie alimentele care au un potential alergen ridicat, a declarat medicul Alecu."

Sfaturi impotriva alergiei

- Consultati cu atentie eticheta produselor (daca sunteti alergic la unul din ingrediente, renuntati la produs)

- Daca mancati in oras, anuntati ospatarii la ce alimente sunteti alergic

- Preparati-va singuri mancarea ori de cate ori e posibil si evitati fastfood-urile.