Oare cum arata azi profilului unui tanar? Pai tanarul anului 2006 nu se duce la teatru, nu merge la film, nu a ascultat in viata lui un concert de muzica clasica si nu citeste. Asta reiese dintr-un studiu Pro Youth intitulat "Despre Situatia Tinerilor".

Procentele sunt destul de ingrijoratoare: 80 la suta dintre tineri nu au fost niciodata la un concert de muzica clasica, 62 la suta nu au fost la un spectacol de teatru, iar un sfert dintre ei nu au citit niciodata literatura; in schimb, tinerii se uita zilnic la televizor - 74%. Oare care ar fi motivatia? Pai nu e trandy sa mergi la teatru, ci la Mall. Ca oamenii de calitate se vad la Mall, acolo unde mergem sa facem parada modei. Si cum sa ai timp sa citesti cand trebuie sa te intalnesti zilnic cu prietenii, procentul fiind de 50%. Si cand se intalnesc, tinerii merg la fast food. Ca asa e la moda.

Dar iata ca s-a trezit Uniunea Studentilor din Romania (USR - a nu se confunda cu Uniunea Scriitorilor din Romania) sa se bata cu pumnii in piept ca fac si dreg si bla bla bla. Pai, tinerii nu se duc la teatru pentru ca n-au bani, nu citesc pentru ca n-au carti, nu se duc la opera pentru ca nu au haine decente cu care sa se imbrace… Asa ca sa nu mai vina USR-ul asta si sa ne innebuneasca cu minunatul Unifest. Vai dom’le vine Uniunea si ofera studentilor posibilitatea de a merge gratuit la evenimentele culturale. "Festivalul Unifest nu a fost numai o ocazie in care studentii au avut acces gratuit la teatru, opera, film sau muzee, a fost un eveniment ce a declansat in studenti dorinta de a lua parte la actul de cultura", a spus presedintele organizatiei studentesti George Paduraru.

Mda, cine vrea sa-l creada, n-are decat. "Este nevoie de cultura, acest lucru dovedindu-se prin avalansa solicitarilor venite din partea studentilor pe parcursul evenimentului. USR ofera, de asemenea, in cadrul acestui festival liber la distractie, prin programul din Cluburi, Miss Unifest si concertul Phoenix de vineri seara", a continuat Paduraru. Acum inteleg de abia de ce sunt studentii interesati de Unifest. Pai, pentru Miss. A, si poate si sloganul spune el ceva: "Distractie gratis, nu degeaba".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.