NEGOCIERI. Tariceanu si Gyurcsany au analizat domeniile in care cele doua state pot colabora

Integrarea in Uniunea Europeana va permite romanilor sa treaca granita in Ungaria numai cu ajutorul buletinului. In plus, vor fi infiintate puncte unice de control.

De la 1 ianuarie 2007, romanii nu vor mai avea nevoie de pasaport pentru a intra in Ungaria. Actul de identitate va fi suficient pentru a fi lasati sa treaca granita, a declarat Vasile Blaga, ministrul de Interne, dupa sedinta de Guvern romano-maghiara de la Budapesta. Controlul la granita dintre Romania si Ungaria se va face intr-un singur punct, comun, de trecere a frontierei, astfel incat cetatenii din cele doua tari sa nu mai treaca prin doua filtre.

Ministerul Administratiei si Internelor din Romania si Ministerul Justitiei si Ordinii Publice din tara vecina au semnat ieri o declaratie comuna prin care isi propun sa faca toate demersurile necesare, astfel incat, in primul trimestru al anului viitor, sa se poata implementa acest sistem de control cu o singura oprire in punctele rutiere de trecere a frontierei. De asemenea, s-a decis si simplificarea controalelor la care sunt supusi cei care trec granita cu trenul.

Premierul maghiar a vorbit ieri despre o deschidere treptata a pietei ungare. In ceea ce priveste alimentele obtinute din organisme modificate genetic (OMG), Romania va adopta legislatia UE. "Vom discuta cu autoritatile romane cum vom putea impiedica sau reduce riscul ca astfel de produse indezirabile sa nu intre pe tritoriul Ungariei", a declarat premierul ungar, Ferenc Gyurcsany.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.