Filmele "Marfa si banii" de Cristi Puiu si "Italiencele" de Napoleon Helmis, prezente in programul Festivalului de la Cottbus, vor fi proiectate si la Berlin, respectiv Potsdam, saptamana viitoare.
Este o traditie ca organizatorii Festivalului Filmului Est-European de la Cottbus sa aleaga cateva productii pe care sa le prezinte si in cinematografe din alte doua orase germane, se arata pe site-ul oficial al evenimentului.

Astfel, "Marfa si banii" (2001) va putea fi vazut de berlinezi pe 22 noiembrie, in timp ce "Italiencele" (2004) va fi prezentat la Potsdam cu o zi mai devreme.

Ambele filme fac parte din sectiunea Focus a Festivalului de la Cottbus, care este dedicata anul acesta Romaniei si Bulgariei.

Sub genericul "Noul cinema din Romania", Festivalul de la Cottbus prezinta, intre 14 si 18 noiembrie, 13 filme, dintre care cinci sunt lungmetraje de fictiune: "Terminus Paradis" - regia Lucian Pintilie, "Marfa si banii" - Cristi Puiu, "Italiencele" - Napoleon Helmis, "Eminescu versus Eminem" - Florin Piersic jr. si "Legaturi bolnavicioase" - Tudor Giurgiu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.