De Ziua Nationala a Romaniei, BNR va pune in circulatie bancnota de 200 lei, echivalentul a 2 milioane de lei vechi, a anuntat, ieri, guvernatorul Mugur Isarescu. Aceasta este considerata de Isarescu drept cea mai frumoasa bancnota romaneasca de pana acum.

Peste doua saptamani, de ziua nationala a Romaniei, 1 Decembrie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie bancnota de 200 de lei, echivalentul a 2 milioane de lei vechi, a anuntat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

«Aceasta va fi, dupa parerea mea, cea mai frumoasa dintre toate bancnotele romanesti. Nu am pornit cu aceasta bancnota de la inceput (odata cu denominarea monedei nationale, la 1 iulie 2005, n.r.) pentru ca erau foarte multe bancnote noi, ceea ce ar fi creat o tensiune suplimentara. Toate celelalte bancnote aveau un echivalent, iar daca introduceam una fara echivalent, putea fi creata confuzie», a precizat Isarescu.

Noua bancnota va avea, pe avers, portretul lui Lucian Blaga, iar pe revers statuia Ganditorului de la Hamangia.
Din 1 ianuarie 2007, vechile cupiuri si monede vor fi retrase de pe piata, urmand sa fie utilizata doar noua moneda, respectiv leul nou, a declarat oficialul BNR.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.