Universitatile si institutele de cercetare vor fi luate la puricat. Ministerul Educatiei a pregatit metodologia de evaluare a stiintei.
Toate institutiile in care se face cercetare vor fi evaluate si clasificate, dupa cum se arata in proiectul de hotarire de guvern, realizat de Ministerul Educatiei. Printre institutiile de cercetare se numara universitatile de stat, dar si cele particulare, institutele nationale de cercetare si dezvoltare, centrele sau institutele Academiei Romane ori cele care apartin altor ministere sau autoritati.

"Daca aceasta metodologie de evaluare va trece de faza de proiect, atunci vom trece la autorizarea si acreditarea institutiilor care au ca obiect de activitate cercetarea si dezvoltarea. Apoi va urma sa realizam si un clasament pe domenii de cercetare. Vreau sa stiu, de exemplu, unde se face cel mai bine cercetare in chimie industriala", explica Anton Anton, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.