La interventia personala a lui Adrian Nastase, Camera Deputatilor a decis, ieri, sa blocheze posibilitatea cuplurilor de homosexuali de a infia copii nascuti prin inseminare artificiala, fertilizare in vitro sau transfer de embrion. Nastase a cerut, iar deputatii au acceptat ca in legea privind sanatatea reproducerii sa se precizeze clar ca doar "cuplurile heterosexuale" pot beneficia de reproducerea umana asistata medical.

Deputatii au mai decis, ieri, si sa se pastreze o confidentialitate absoluta a donatorilor de sperma, desi unii parlamentari au aratat ca exista riscul incestului. In plus, un deputat PNL, care a dorit sa nu se pastreze aceasta confidentialitate, a povestit ca se cunoaste cazul unui medic care dona sperma sa pacientelor care veneau la el pentru a beneficia de reproducere asistata medical. Mai tarziu, pacientele sale s-au reunit si si-au dat seama ca aveau copii extrem de asemanatori. Deputatul PNL si-a sustinut punctul de vedere povestind si despre situatia unei femei albe care a nascut un copil negru, desi fusese instiintata ca donatorul este alb. Legea mai stabileste ca comertul cu zigoti constituie infractiune. Proiectul de lege privind sanatatea reproducerii si reproducerea asistata medical a fost, initial, retrimis Parlamentului pentru reexaminare de catre presedintele Ion Iliescu. Ramane acum de vazut daca presedintele Traian Basescu va semna aceasta lege, avand in vedere ca in campania electorala a spus ca este de acord ca cuplurile de homosexuali sa adopte copii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.