Frustrarile tinerilor actori si regizori pot deveni un capitol inchis in istoria teatrului postdecembrist. Primesc sansa de a nu mai fi la moda.

O noua institutie de spectacol se deschide, de maine, special pentru ei: Teatrul Tineretului Metropolis, condus de actorul George Ivascu. Multe teatre mor inainte de a se naste. A fost si cazul prea putin cunoscutului Theatrum Mundi, a carui titulatura a fost inlocuita de cea actuala. Desi si-a construit strategia repertoriala pe scheletul dramaturgiei romanesti, Mundi a avut proiecte care s-au stins in anonimat. Noul director vrea sa resusciteze cu mana de lucru tanara teatrul de pe strada Mihai Eminescu nr. 89.

Director si atat

George Ivascu vrea sa fuga din start din calea unor posibile acuzatii. Ca sa nu fie invinuit ca se distribuie singur, actorul spune ca nu va fi prezent pe foile de distributie. "Eu nu voi juca in acest teatru. Misiunea mea e sa fiu manager: detasat si prompt la nivel administrativ. Cred ca acest teatru va supravietui, pentru ca sunt multe proiecte si energii tinere care se deruleaza aici, multa creativitate si dorinta. La prima auditie s-au inscris peste 200 de tineri actori, iar pana in 15 decembrie vom avea patru premiere".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.