Sunt tineri si muncesc fara bani. Majoritatea din Romania - Bucuresti, Brasov, Vaslui, dar si unul din Qatar. Media de varsta - undeva pe la 23-24 de ani. Scriu cronici literare pe internet. si le scriu bine. Se implica total in analiza, pentru ca unele volume ii extaziaza. Altele le cresc tensiunea si ii "obliga" sa le faca zob pe www.bookblog.ro. Bookblog este autentic, pentru ca autorii cronicilor literare nu au de tradat relatii cu edituri si scriitori. Scriu viu, la primul impuls, si au facut o adevarata traditie din insemnarile lor. "Vreau ca bookblog sa-i ajute pe oameni sa-si aleaga mai usor cartile, sa nu piarda timpul cu nimicuri, ratand volume care le-ar putea schimba viata", spune Andrei Rosca, 22 de ani, "parintele" site-ului pe care amatorii scriu cronici profesioniste.

O istorie recenta

www.bookblog.ro a fost lansat in martie 2006. "Inca nu mi-a depasit asteptarile, se dezvolta mai incet decat mi-as dori. Asta se intampla si din cauza ca ne aflam pe o nisa foarte ingusta. Nu imi doresc sa ma imbogatesc din bookblog. Din cultura e greu sa faci bani, dar nici nu exclud posibilitatea sa vand, candva, spatiu publicitar aici", spune Andrei Rosca, studentul la ASE care a infiintat, pana acum, trei firme. Pentru diversitate, pe bookblog a aparut si primul concurs, cu premii in carti, dar care nu a ridicat prea mult traficul pe site. "Concursurile on-line (sau cel putin pe bloguri) nu ajuta prea mult. Oamenii sunt foarte rezervati. stiu cel putin trei concursuri din ultima luna care au avut probleme cu participantii".

Bookblog in cifre

Blogul a adunat 230 de recenzii in prezent, consolidandu-si o echipa de 12 revieweri (cronicari literari). 250 de vizitatori unici intra in fiecare zi sa-si ia portia de recomandari. "Din punctul meu de vedere, e putin. Important pentru noi este insa ca 70% din ei sunt fidelizati". De la infiintare, site-ul a avut 21.863 de vizitatori unici si 98.383 de afisari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.