Umoristul Dan Mihaescu ii spune Nicu Constantin - Optinova. Ochelarii sai sunt celebri, incadrand un chip de... poveste. Si iata ca, fara sa ne dam seama, celebrul actor de comedie a implinit 50 de ani de prodigioasa cariera artistica. Prilej pentru el sa-si invite prietenii la o agapa a aducerilor aminte, la Casa de Cultura a Ministerului de Interne.

Alaturi de celebrul actor si devotata sa sotie Mandita (si ea fosta artista lirica) s-au aflat Cristina Stamate, Lucky Marinescu, regizorul Ion Vova, Ciupi Radulescu - un alt actor alaturi de care a jucat sute de spectacole la Teatrul de Revista "Constantin Tanase", partenerul de-o viata Alexandru Lulescu, regizorul acestor memorabile show-uri, Bitu Falticineanu, Nicolae Nitescu, scriitorul si textierul Aurel Storin si actrita Doina Ghitescu. S-a cantat, s-a ras in hohote, s-au depanat amintiri, uneori cu cate o lacrima in coltul ochilor... Cine stie, de pilda, ca Nicu este acela care l-a convins pe Ciupi Radulescu sa renunte la sinucidere?! Sau ca marele actor de comedie a facut inchisoare?!!...

Evenimentul a sporit in stralucire atunci cand tuturor celor prezenti li s-a oferit ca bonus un album "cald", abia lansat de tinerii producatori Dan Panait si Alexandru Ceausu (CDS Music) si intitulat "O viata de artist".

Un CD in care Nicu Constantin face ce stie mai bine: canta, rade si spune glume ca nimeni altul. Dar cel mai indicat sa ne spuna cum este de fapt Nicu este chiar bunul sau prieten, Fanus Neagu: "Alaturi de Nicu sau numai in preajma lui, te simti ca intr-o vara fermecata. El trece pe ulitele lumii purtand pe umeri (...) pasarea sublima a libertatii. Daca nu s-ar fi nascut, nu avea cum sa fie inventat. Multumesc lui Dumnezeu ca l-a alcatuit si l-a inzestrat cu puterea de a schimba tristetea in voie buna. Vorba spusa de el, cu mladieri curbe si intoarceri ce ating perfectiunea (si perfidia meseriei!) te unge la inima. Dansator si cantaret, in egala si draceasca masura, Nicu Constantin pune in oameni bobul sau scanteia de fericire din nimic, sublima clipa in care sufletul atinge, poate, perfectiunea verbului a fi".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.