Diminetile racoroase, frigul si ploile tomnatice ne pun la grea incercare imunitatea. Tot ce putem face e sa ne imbracam mai bine si sa consumam alimente ce intaresc imunitatea corpului, sperand ca virusul gripal ne va ocoli.

In cazul in care masurile de prevenire nu au avut sorti de izbanda si ne-am captusit cu o gripa de toata frumusetea, tratamentul corect administrat ne fereste de complicatii si grabeste vindecarea. Inainte sa luam medicamente sau sa pregatim o infuzie de ceai de soc, e indicat sa ne izolam de restul prietenilor sau colegilor de serviciu pentru a nu crea o adevarata epidemie de gripa.

Farmaciile ne pun la dispozitie o gama larga de medicamente, de la banalul paracetamol pana la cele mai sofisticate (cu ibubrofen si pseudoefedrina). Coldrex (19 lei), Fervex (7,5 lei), Nurofen Raceala si Gripa (13,5 lei) sunt printre cele mai populare medicamente de tratament al gripei. Fara efecte secundare, mai ieftine si adesea mult mai eficente decat pastilele sunt plantele. Sub forma de ceai sau de infuzie, florile de soc si de tei au efecte miraculoase in vindecarea tusei, la fel si ceaiul de cimbrisor. Inhalatiile cu musetel, o data sau de doua ori pe zi, ajuta la desfundarea nasului si impiedica aparitia sinuzitei sau a altor complicatii. Ceaiul de coacaze negre alina durerea de gat, iar vitamina C pe care o contine combate infectia. Consumul de lichide si de fructe (lamai, portocale, grepfrut) joaca un rol important in tratamentul gripei.

Simptomele bolii persista cateva saptamani

Primele semne ca ne imbolnavim sunt nasul infundat, senzatia de jena sau durere in gat. Toate acestea sunt combinate cu tuse, ce intr-o prima etapa are caracter uscat. Urmeaza febra, frisoanele, indispozitia generala, nu avem chef de nimic pentru ca ne doare capul si toti muschii. Tot gripa se face vinovata de pierderea poftei de mancare si a oricarei surse de energie. Starea de slabiciune generala persista cateva saptamani dupa ce simptomele gripei au disparut.

Trebuie sa ne vaccinam in noiembrie!

O metoda eficienta de prevenire a gripei este vaccinarea. Pentru a beneficia de protectia antigripala, trebuie sa ne vaccinam pana la jumatatea lunii noiembrie pentru a se forma anticorpii. Mai ales ca gripa atinge cote maxime in decembrie. Injectia tine boala departe maximum un an. Vaccinarea antigripala este mai mult decat necesara persoanelor varstnice, celor care sufera de boli de inima si plamani, precum si pentru cei care lucreaza in medii aglomerate (in spitale, scoli).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.