Festivalul International de Film DaKINO aduce la Bucuresti citeva dintre cele mai premiate filme ale anului.
Dintre cele aproximativ 350 de scurtmetraje inscrise in concurs realizate de regizori din peste 34 de tari, 100 au trecut de preselectie, dintre care 20 apartin Romaniei. Competitia are, ca in fiecare an, doua categorii de concurs, fictiunea si documentarul, in cadrul carora vor fi vazute filme cistigatoare anul acesta la Cannes, Venetia, Clermont-Ferrand, Biarritz, Cinema du Reel si Oberhausen.

In cadrul sectiunii de programe paralele, publicul va viziona citeva dintre peliculele care au facut deja vilva in strainatate. "Self Medicated" regizat de Monty Lapica, cistigatorul marelui premiu al Festivalului de Film Independent de la Roma si al altor 35 de distinctii, "Life in loops" in regia lui Timo Novotny, precum si cel mai nou film produs de Wim Wenders, "The House is Burning", sint doar citeva dintre titlurile dezvaluite de organizatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.