Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va primi pentru anul 2007 un buget cu numai 600 milioane RON mai mare fata de anii trecuti. In total, acesta va fi de 1.357.834.000 lei noi.
Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a precizat ca acesti bani vor fi folositi pentru programe de constructie si reabilitare a locuintelor, alimentarea cu apa potabila a satelor si asfaltarea sau refacerea drumurilor de interes local. In ceea ce priveste consolidarea cladirilor in vederea reducerii riscului seismic, ministrul Borbely a anuntat ca se vor acorda si sanctiuni pentru cei care nu inteleg pericolul la care se expun si nu vor demara lucrarile de refacere.

Nu au fost uitate nici locuintele de tip ANL destinate tinerilor. Astfel, ministerul a alocat pentru acestea 210 milioane de euro. De anul viitor, MTCT va acorda un buget total de trei milioane RON destinat subventiilor acordate tinerilor care vor sa isi construiasca o casa. Acesti bani ar ajunge, dupa cum spune ministrul Borbely, pentru constructia a circa 100 de locuinte. "Bugetul va fi suficient pentru proiectele care vor putea fi dezvoltate anul viitor. Nu vom avea nevoie de foarte multi bani, intrucat procedurile pentru acordarea subventiei prevad alocarea fondurilor la sfarsitul constructiei", precizeaza Borbely.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.