Drepturile copiilor vor fi garantate de legea pentru ratificarea Conventiei asupra relatiilor personale privind copiii, al carei proiect a fost aprobat ieri de Guvern.

Proiectul de ratificare a Conventiei adoptate la Strasbourg pe 15 mai 2003 stabileste dreptul copilului de a fi informat, consultat si de a-si exprima opinia, modalitatea de solutionare a litigiilor in materia relatiilor personale, precum si punerea in executare a hotaririlor si instituirea unor masuri asiguratorii si garantii ce trebuie luate cu privire la relatiile personale.

Conventia introduce in dreptul international privat o schimbare de terminologie, termenul de "vizita" fiind inlocuit cu cel de "relatii personale".

Sintagma "relatii personale" este definita ca sedere a copilului, limitata in timp, la o persoana cu care acesta nu locuieste de obicei sau intilnirea dintre copil si acea persoana. De asemenea, prin relatii personale se intelege orice forma de comunicare intre copil si acea persoana sau furnizarea oricaror informatii cu privire la copil de catre acea persoana sau invers.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.