O fetisoara rotunda, incadrata de carlionti aurii, ma intampina cu un zambet ghidus. Ca in aproape fiecare zi, atunci cand se apropie ora 9, Eliza stie ca urmeaza "ceva". "Hai, mama, plecam". "Mama- record", Adriana Iliescu, care va aparea in Cartea Recordurilor ca femeia ce a nascut la cea mai inaintata varsta, 67 de ani, bifeaza de ceva vreme o noua "rubrica" in programul ei: isi duce fetita la cresa.

"Papusa mea, te-ai facut mare!", spune Adriana Iliescu si o mandrie cum parca n-a simtit niciodata i se citeste in voce. Vorbeste despre Eliza Maria Bogdana, fetita ei. "Abia in ianuarie face doi ani, dar toata lumea care o vede spune ca e inalta si dezvoltata ca un copil de trei ani. Are cam 90 de centimetri, o sa fie o tanara pe cinste", rade mama.
Nu prea are insa timp de prea multe povesti, pentru ca e o dimineata "agitata". Pe o limba numai de ea inteleasa, micuta incepe sa se "exprime", agitata. Trage cu o mana de salopeta din catifea, in care stie ca va fi imbracata, iar cu cealalta tine strans un pantofior minuscul, ca de papusa.

"Stie ca se face ora cand ne imbracam pentru cresa. Nu ma asteptam sa ii placa atat de mult si sa se obisnuiasca fara probleme cu noul program. Miercurea si vinerea, cand eu am ore la facultate, o duc dimineata la cresa si o iau dupa-amiaza, pentru ca e bine sa traga si un pui de somn acolo, cu copiii. In restul zilelor, o duc doar daca intervine ceva in programul meu. Daca nu, stam amandoua acasa", explica "mama record". Extrem de energetica, Eliza i-a sarit deja din brate si a dat fuga in hol ca sa-si ia una dintre jucariile preferate, un ursulet colorat. "Asa facem, mereu luam cate o jucarie cu noi la cresa. Si acolo sunt zeci de jucarii, cuburi, toate minunatiile din lume, dar noi trebuie sa avem si pe drum ceva, nu?".

"Operatiunea" de pregatire a Elizei dureaza cel putin o jumatate de ora. Dar o data toata aventura "terminata", doar cateva minute le mai despart pe cele doua de "Cresa Drumul Taberei". "Uite cine a venit! Elizaaa", se aude o voce calda. Medicul Adriana Bozga, directoarea cresei, o ia de mana pe fetita si o duce spre sala de joaca, acolo unde, asezati pe scaunele minuscule, "piticii" isi fac de lucru cu niste cuburi si zeci de bucati de lego, raspandite prin toata incaperea.

"Le dam sa manance, au si program de somn, apoi din nou joaca", explica dr. Bozga. Fara sa stea prea mult pe ganduri, Eliza se asaza la o masa, trage langa ea cateva cuburi care parca ii fac "cu ochiul" si incepe, concentrata, sa le asaze unul peste celalalt. "Te iubeste mama, ne vedem dupa-masa", ii spune Adriana Iliescu. stie ca va fi departe de ea doar pentru cateva ore si ca fata e in grija celor mai pricepute maini. Eliza e in siguranta la cresa, iar ea, "mama-record" merge tot la niste "copii", cum le spune ea. Sunt studentii pe care ii pregateste cu aceeasi energie pe care a dat-o intotdeauna atunci cand se afla la catedra.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.