Andrei Serban e suparat. Andrei Serban e foarte suparat am spune. Motivul? Tocmai la spectacolul sau, biletele au un pret pe care nu-l poate plati oricine: 73,5 lei

"E nedrept ca tocmai tinerii trebuie sa faca eforturi ingrozitor de mari ca sa vada acest spectacol la Bucuresti si ma intreb cati tineri vor putea sa-si permita sa plateasca acest pret exagerat de mare", a declarat regizorul. Andrei Serban spune ca organizatorii festivalului sunt cei care suporta cheltuielile pentru deplasarea in Bucuresti a productiei Teatrului National din Cluj, incasarile de la bilete fiind castigul Teatrului National Bucuresti.

De la bun inceput trebuie spus ca spectacolul lui Andrei Serban se joaca doar pentru 186 de spectatori. Si la Cluj, si la Bucuresti tot atatia vad o reprezentatie. Din punctul de vedere al regizorului singurul care are de castigat de pe urma spectacolului sau, montat la Cluj, este doar TNB.

Ion Caramitru, directorul Teatrului National, ne-a declarat: "Andrei Serban e mereu suparat pe ceva sau pe cineva. Asta tine de caracterul sau pe care nu vreau sa-l comentez acum. Va explic asa cum am explicat la toata lumea. Spectacolul sau se joaca pentru 186 de persoane. Se joaca pe scena, cu gradene. Deci nu au cum sa vina 1.200 de spectatori cat are Sala Mare a Teatrului National. Ca sa putem compensa pierderile a fost ridicat pretul la 735.000 lei. Biletele s-au epuizat imediat. Deci nu ne poate acuza ca i-am sabotat spectacolul. Dansul e de parere ca noi ne imbogatim de pe urma spectacolului sau. Fals. Sa luam biletele pentru "Take, Ianke si Cadar". La acest spectacol teatrul castiga 147 milioane pe reprezentatie. La doua spectacole cu "Purificarea" lui Serban se castiga 87 milioane. Deci suntem in pierdere, nu in castig. Din punctul meu de vedere, este o diversiune cu d mare. De fapt, ele nu face altceva decat sa reagite problema Centrului Ion Sava care functioneaza acum. Oricum, pe mine ma lasa rece ce spune Andrei Serban".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.