PROMOTIONAL. De foarte multe ori ramaneti placut uimit de pretul unei masini, al unui produs sau serviciu din reclamele promotionale.

Inainte de a va duce la magazin, studiati bine pliantul sau priviti cu mai multa atentie reclama. De cele mai multe ori informatiile importante sunt ascunse cu litere de-o schioapa in subsolul paginii sau in ultima secventa a reclamei TV.

Pretul CIP al autovehiculelor

Multi dintre noi si-au facut sperante desarte cand si-au vazut automobilul preferat la un pret atractiv si chiar accesibil. La cel mai apropiat show-room au fost insa dezamagiti. Pretul era, de fapt, "fara taxe", adica fara TVA (19%) si accize. Astfel, pentru automobilul de 8.000 de euro, pretul anuntat in reclame, se vor plati 9.600 de euro. La o analiza mai atenta a "generoaselor" oferte prezentate de importatorii de automobile, se observa ca diferenta dintre pretul CIP si cel DDP (cu toate taxele incluse) e cuprinsa intre o mie si chiar 10.000 de euro pentru masinile produse in Statele Unite sau Asia.

Telefoane mobile la promotie

Aparatale GSM ieftine ascund dincolo de tastatura, un mic truc al distribuitorilor. Pretul scazut al mobilelor e conditionat de incheierea unui abonament, cu o anume companie de telefonie mobila, pe o durata lunga timp. In aceeasi oferta sunt incluse si minutele gratuite. Atentie la reteaua in care e valabila oferta, precum si la intervalul orar la care va puteti suna prietenii.

Calculatoare ieftine

Performanta scazuta a calculatorului este mascata de un pret convenabil, deseori, ofertele neincluzand atat de necesarele accesorii: monitor, tastatura sau boxe audio. Functionarea calculatorului e conditionata de instalarea unui sistem de operare. Putini dintre vanzatori asigura clientilor acest lucru.

Credit bancar cu dobanda mica

Aparenta lejeritate cu care sunt acordate imprumuturile bancare scoate la iveala, la un examen mai amanuntit al comisioanelor practicate de banci, costuri suplimentare cum ar fi taxe de deschidere si de intretinere a contului, comision de risc valutar, asigurari scumpe de viata si restul operatiunilor bancare. Astfel, oferta unei dobanzi mici se anuleaza daca totalul comisioanelor si taxelor anuale este ridicat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.