Nu vor mai fi facute clase in functie de specializarile cadrelor didactice. Profesorii trebuie sa-si convinga "clientii" cu salariul pe care acestia l-ar putea obtine dupa absolvire.

In urmatorul an scolar, numarul de locuri din scoli va fi calculat in functie de cerintele pietei de munca si de specificul zonei. Ministerul Educatiei a realizat un proiect de metodologie prin care inspectoratele scolare judetene vor propune cifra de scolarizare pentru 2007-2008 numai dupa ce vor realiza un studiu de specialitate.

Inspectoratele vor tine cont de cererea pe piata fortei de munca, de analiza demografica a populatiei scolare, vor stabili calificarile profesionale pe termen mediu si lung care sa valorifice mai bine traditia locala.

Profesionalele isi fac reclama

Unul dintre criteriile de performanta va fi locul de munca pe care elevul si-l poate gasi dupa absolvire.

"Le-am cerut dirigintilor sa ii informeze pe elevi cu urmatoarele lucruri: ce calificare vor avea cind vor absolvi, dar si ce salarii. De exemplu, daca termina zece clase, atunci vor cistiga cinci milioane de lei vechi, iar daca isi continua studiile pot ajunge sa ia si noua milioane de lei, ceea ce nu a visat niciodata un profesor debutant.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.