Autoritatea Nationala pentru Tineret a lansat pe 4 noiembrie programul-pilot "Noapte Alba", adresat tinerilor. Motto-ul a fost "Daca nu te lasa parintii, ia-i si pe ei!" Prima noapte alba, o alegere nefericita in luna noiembrie, a cuprins pe langa Bucuresti alte 14 orase din tara: Oradea, Cluj, Brasov, Pitesti, Constanta, Craiova, Deva, Petrosani, Iasi, Targu-Mures, Ploiesti, Galati, Sibiu, Timisoara.

Au fost anuntate activitati culturale si sportive, spectacole de stand-up comedy si teatru, prezentari de filme, expozitii de masini, motoare, carnavaluri si concursuri. Manifestarile s-au petrecut in cele mai populare locuri din orase. ANT vrea sa faca din aceasta incercare timida de a tine treaza toata suflarea romaneasca, timp de o noapte, intr-un eveniment cu traditie. In Capitala, la kilometrul zero, in Piata Universitatii, concertul trupei Vank a strans, sambata noaptea, zeci de pusti, care au intins o hora in mijlocul strazii, si tineri zgribuliti de frig care strigau "Parazitii"... . La gura de metrou, ieseau aburi din floricele si vata pe bat. Nici formatia Vama nu a reusit sa adune prea multi fani, desi solistul Tudor Chirila si-a dat toata silinta.

S-a anuntat noapte alba, insa unele muzee si-au inchis portile inainte de ora 21.00, Muzeul National de Arta al Romaniei grabindu-si vizitatorii inainte de ora 20.30. La ora 22.00, Muzeul Satului si Muzeul taranului aveau portile inchise. Vecinul lor, Muzeul stiintelor Naturale "Grigore Antipa", a fost cel mai harnic, prelungindu-si programul pana aproape de ora 23.00. La usa, valurile de vizitatori au fost intampinati cu mult entuziasm.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.