Turistii care sa vor schieze pe partiile din Romania, in aceasta iarna, trebuie sa-si calculeze bugetul luand in calcul mai multe de taxe, care nu sunt incluse in pachetul cumparat prin agentia de turism, cum ar fi transportul pe partie sau inchirierea de echipament. Astfel, in timp ce un pachet complet pentru o vacanta la schi in Austria sau Germania costa pana in 500 euro si include inclusiv taxele de pe partie, in statiunile de pe Valea Prahovei, aceasta suma acopera doar cazarea intr-un hotel de trei stele in Predeal sau Poiana Brasov.

"Cei care merg in Austria, vor plati pentru un sejur de sapte zile intre 400 si 450 euro, suma in care sunt incluse cazarea in hotel trei stele, mic dejun si taxele aferente schiatului. In plus, in lunile ianuarie si februarie, tarifele pentru aceasta destinatie scad cu 50%", ne-a declarat Ciprian Enea, reprezentant Marketing&PR Turism. Acesta a subliniat ca in tara noastra nu exista reduceri de acest fel, iar turistii nu au prea multe alternative. De asemenea, Enea a adaugat ca sunt si turisti care prefera sa mearga cu masina proprie la schi in Austria sau Slovacia si sa plateasca separat toate taxele, inclusiv cazarea, care ajunge la 28 euro pe noapte. Mai nou, romanii au inceput sa mearga in Bulgaria, unde pentru sase zile, cazare si mic dejun, platesc aproximativ 180 euro, fara a fi inclus si transportul.

Comparativ, in Romania, cu 400 euro (aproximativ 1.500 lei) este acoperita doar cazarea pentru sase nopti si mic dejun, in hotel de trei stele in Poiana Brasov sau in Sinaia. O statiune mai putin sofisticata este Muntele Baisorii, situata la 90 metri de partia de schi Baisoara. In acest caz, un pachet pentru Revelion, in care sunt incluse patru nopti cazare, mic dejun si masa festiva, costa 330 euro.

Teleschiul, mai scump cu 5 lei

Costin Dobrotescu, instructor de schi in Predeal, ne-a declarat ca pentru a inchiria un echipament complet, compus din clapari, bocanci si schiuri, turistii vor plati circa 30 lei pe zi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.