DAUNE. Psihosexologul Bebe Mihaescu este despagubit de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care a constatat faptul ca acestuia i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil, intr-un termen rezonabil, prin faptul ca UMF a refuzat sa il depuna titular la cursul de Psihoterapie.

Reclamatia la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg a lui Vasile (Bebe) Mihaescu a survenit in urma litigiilor nesolutionate in termen rezonabil cu conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi. In iunie 1995, conducerea UMF Iasi a decis schimbarea regimului disciplinelor pe care le preda Mihaescu, revocandu-l din postul de titular al cursului de Psihoterapie.

CEDO a considerat ca, prin executarea dupa sase ani a hotararii judecatoresti privind reintegrarea pe post si dupa trei ani a celei privind plata drepturilor salariale, a fost incalcat articolul sase alineatul 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, reclamantului fiindu-i astfel afectat dreptul de acces la un tribunal. In consecinta, instanta de la Strasbourg a obligat statul roman sa-i plateasca daune morale lui Bebe in valoare de 3.000 de euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.