Provocare interesanta pentru cititorii unei importante publicatii britanice: ce elemente ati alege pentru a compune o masina ideala? Ei bine, iat-o!

Cititorii revistei auto electronice engleze Newcarnet au fost provocati de redactori sa isi aleaga masina ideala prin alegerea partilor componente pe care ei le considera perfecte. Practic, vizitatorii portalului britanic au avut de ales intre elementele pe care le adora la modelele existente acum pe piata, fiind nevoiti sa aleaga de la forma caroseriei si puterea motorului pana la accesorii si elemente de siguranta.

Rezultatul final este o masina foarte interesanta (foto), care dispune de partea frontala a lui Porsche Boxster si linia plafonului lui Jaguar XK. Aceasta din urma a fost insa lungita pentru a putea gazdui cinci locuri, element dorit de 68% dintre respondenti. Jantele au fost o alegere foarte interesanta, majoritatea celor chestionati optand pentru un set de jante care ii apartine lui Toyota Avensis, in dauna celor mai nervoase ale modelelor lamborghini sau Maserati.

Imaginea finala este cea a unui coupe cu patru usi, segment de piata anticipat deja de Aston Martin (prin modelul Rapide), de Porsche (prin Panamera) si mai ales de Mercedes, al carui CLS este singurul astfel de model existent deocamdata pe piata.

In ceea ce priveste motorul pe care si-l doreste majoritatea, acesta confirma apetitul tot mai crescut pentru propulsoare diesel si hibride in defavoarea celor pe benzina. In ciuda imaginii incisive a modelului, jumatate dintre subiecti au optat pentru un motor de marime medie.

Trecem la dotari, unde cei mai multi dintre chestionati au ales grupul format din aer conditionat, geamuri electrice si directie electrohidraulica. Pachetele mai luxoase, cum sunt scaunele incalzite sau chiar parbrizul cu senzori pentru stergatoare au fost si ele alese, insa de mai putini votanti. In acelasi timp, sistemul ABS si centurile de siguranta sunt cerute de foarte multi pe o masina ideala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.