Muzica de camera cu Vj si Dj. O abordare proaspata si inovativa a muzicii de camera. Asta ne propun un grup international de tineri muzicieni. Experimentul audio-vizual este unic si presupune interpretarea unor piese clasice de Johannes Brahms, Michael Nyman, Robert Schumann, Bela Bartok si Astor Piazzola intr-un mix curajos cu elemente DJ si VJ rezultate din colaborarea cu Electric Brother, Vlaicu Golcea si VJ Casa Gonty. Si locatia este inedita: Clubul Embrio. Acest concert, care va avea loc vineri, 10 noiembrie, la ora 21.00, face parte, alaturi de alte trei concerte, din primul festival international de muzica de camera SoNoRo.

"Catalizatorul festivalului SoNoRo" este credinta noastra intima ca muzica de camera are un potential minunat de a reveni in vietile noastre de oameni grabiti, sufocati de informatie si globalizati. Am gandit acest festival ca pe o miscare de promovare a muzicii de camera si venim cu o puternica nota de prospetime la toate nivelele: locatie, parteneri, interpretare", spune directorul artistic al festivalului, violonistul Razvan Popovici.

Festivalul international SoNoRo va fi deschis astazi, 3 noiembrie, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, si va fi vorba despre o "Seara vieneza". Mozart, Schonberg si Schubert vor putea fi ascultati in acesta seara. Muzeul national de Arta al Romaniei este gazda celui de-al doilea concert, intitulat "Quasi a la francaise", iar la Ateneul Roman va avea loc concertul de inchidere al festivalului - "Finale".

Bugetul festivalului este de 50 de mii de euro, iar banii provin din sponsorizari. Artistii, toti pana in 30 de ani, provin din mari centre culturale precum Londra, Berlin, Viena, New York, Moscova, Munchen, Zurich si Bucuresti. Diane Ketlen - pian, Konstantin Lifschitz - pian, Matt Hunt - clarinet, Remus Azoitei - vioara, Corrine Chapelle - vioara, Razvan Popovici - vioara, sunt printre artistii care vor performa in acest festival si care vor primi o remuneratie dupa buget, coane Fanica. Cei 13 tineri muzicieni care isi vor ghida audienta pe parcursul calatoriei muzicale l-au ales pe Wolfgang Amadeus Mozart drept "composer in residence" al festivalului, intrucat in acest an se comemoreaza 250 de ani de la moartea marelui compozitor.

SoNoRo a fost conceput ca o alternativa a Festivalului Enescu - un festival care are loc din doi in doi ani. Scopul festivalului este de a aduce muzica de camera in plan principal, deoarece, in ultimii ani, nu i s-a acordat atata atentie. Iar cel putin prin concertul "Urban experiments" se urmareste atragerea unei noi categorii de public, care, probabil ca nici n-a mai ascultat muzica de camera. Si probabil ca muzicienii vor reusi, atata timp cat preambulul care a avut loc in luna iunie, a fost un succes, afluenta mare de public garantand acest lucru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.