Magistratii Tribunalului Iasi au decis, la sfirsitul saptaminii trecute, sa o despagubeasca cu 10.000 de euro pe Alina Gabriela Straton, inchisa in urma cu patru ani pentru prostitutie.
Tinara ceruse instantei despagubiri de 100.000 de euro, insa judecatorii i-au acordat doar o zecime din suma. Apropiatii fetei considera ca suma este dezamagitoare si nu compenseaza suferinta prin care a trecut aceasta. "Cred ca vom ataca decizia cu apel, dar mai intii trebuie sa vorbesc cu clienta mea daca mai vrea sa continue cu un alt proces", a declarat Alina Cotan, avocata Gabrielei. Incredibila eroare judiciara s-a produs in martie 2001. Atunci politistii au intrat in locuinta Gabrielei Straton cu mandat de arestare sub invinuirea de prostitutie. De fapt, prostituata era o fosta colega de liceu a Gabrielei, Monica Gheorghiu, care ii cunostea datele personale si le declara de fiecare data cind era vreo razie.
Astfel, Gabriela a acumulat fara sa stie nu mai putin de 25 de amenzi pentru prostitutie, convertite de instanta in 210 zile de inchisoare contraventionala.

Nimeni nu este vinovat

Din cauza ca politistii nu au luat in considerare protestele tinerei, Gabriela a stat in arest 11 zile, pina cind un examen medical a probat ca "prostituata" era virgina. Perioada petrecuta in inchisoare, precum si confuzia a carei victima a fost au marcat-o profund. "Dupa aceasta experienta nefasta, cred ca fata nu mai are o viata normala. Era foarte rezervata cu colegii ei si, practic, era mai mult absenta psihic decit prezenta. Cert este ca a suferit foarte mult si cred ca a afectat-o profund", a subliniat fosta diriginta a tinerei.
Dupa ce s-a determinat adevarul, a urmat o ancheta formala care i-a implicat pe politistii, procurorii, si judecatorii care au trimis-o pe Gabriela dupa gratii. Nimeni insa nu a fost gasit vinovat.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.