Primul parc de zapada destinat practicantilor de snowboard si schi se va instala peste o saptamana, la peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac, unde stratul de zapada este de peste 20 de centimetri.

"Learn 2 Jib Camp" se va desfasura in perioada 7 - 10 noiembrie, la Balea Lac, unde sunt asteptati snowboarderi si freeskiori, conform site-ului www.balea.ro. Zona turistica Balea din judetul Sibiu este recunoscuta pentru traseele periculoase din Muntii Fagaras, unde se practica sporturi extreme. Accesul in primul parc de zapada din Romania se poate face doar cu telecabina, pe o distanta de 3.8000 de metri, deasupra Vaii Balea, la pretul de 9 lei. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a inchis marti, Drumul national 7C - Transfagarasanul, din cauza zapezii. Pentru a ajunge la Balea Lac, soferii pot folosi DN7 - Valea Oltului sau culoarul Rucar - Bran. Cu masina se poate ajunge doar pana la Balea Cascada.

Accesul turistilor in zona montana a fost restrictionat

Accesul turistilor pe traseele montane din judetul Arges, aflate la altitudini de peste 1.600 de metri, a fost interzis, din cauza riscului producerii de avalanse. Intr-un comunicat al Serviciului Salvamont Arges se anunta ca stratul de zapada din zona golului alpin are intre 15 centimetri si un metru grosime, iar pe pantele abrupte exista riscul producerii unor avalanse care, desi reduse cantitativ, pot fi fatale celor care le declanseaza.

Un alt pericol pentru cei care ar urca la altitudini mai mari de 1.600 de metri il reprezinta viscolul, care poate provoca hipotermii. Salvamontistii ii avertizeaza pe turisti sa ramana in apropierea cabanelor si sa evite traseele periculoase. Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, incepand cu data de 1 noiembrie a fost inchisa si circulatia auto pe Transfagarasan, de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judetul Arges) pana la kilometrul 130 (Balea Lac, judetul Sibiu).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.