Testoasele lui Hermann, care traiesc pe arii restranse in Parcul Natural Portile de Fier, sunt ajutate sa se inmulteasca, cu ajutorul GPS-ului, intr-un centru special din Eselnita-Mehedinti, ce apartine Universitatii din Bucuresti. Cele 120 de testoase captive au intrat in pamant la hibernare si nu vor iesi la suprafata pana in luna martie.

Pe parcursul anotimpurilor calduroase, testoasele beneficiaza de un tratament aparte: sunt vaccinate, deparazitate, operate de boli precum conjunctivita. Cand ajung la maturitate, testoasele sunt eliberate in habitatul lor natural, si nu in orice zona, ci in anumite coordonate geografice stabilite precis cu ajutorul GPS-ului. Specialistii sustin ca fara acest aparat nu si-ar putea duce misiunea pana la capat. ,,Aducem in centru si testoase pe care le tinem pana depun ouale, apoi le eliberam.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.