AROMAT. Apreciat condiment, dafinul este mai mult decat o planta aromata ce da gust preparatelor culinare. Virtutile sale terapeutice sunt puse in valoare atunci cand o raceala ne da de furca.

Folosit de gospodine la prepararea zacustelor si a conservelor de toamna, dafinul este un leac foarte puternic atunci cand avem probleme cu digestia. Durerile de stomac cauzate de o masa mult prea copioasa pot fi alinate cu ajutorul infuziei din frunze de dafin.

Respiram mai usor cu infuzia din foi de dafin

Citeste si:

Trei frunze de dafin mestecate pe stomacul gol, cate una dimineata, la pranz si seara, au un efect de intarire a digestiei remarcabil. Raguseala sau pierderea vocii poate fi tratata daca se pun 10 frunze de dafin intr-o cana de apa clocotita. Se lasa la racit, dupa care se fac clatiri ale gurii cu acest preparat. Tratamentul este mai eficient daca este repetat de trei ori pe zi.

Gripele si bronsitele ce apar odata cu sezonul rece isi gasesc leac daca se respecta urmatoarea reteta: se pun coaja de la o portocala si patru frunze de dafin intr-un litru de apa. Se lasa la macerat cateva ore, dupa care se filtreaza totul si se bea pe stomacul gol in mai multe reprize in loc de apa. Acest preparat scade febra, elimina durerile de cap si ajuta la intarirea imunitatii. Celor care au probleme cu sinuzita, specialistii in medicina naturista le recomanda aplicarea unor comprese, pe frunte, cu infuzie sau decoct de dafin.