Seria manifestarilor incluse in Anul Francofoniei continua duminica seara, la Sala Palatului din capitala, de la ora 20.00, cu un spectacol extraordinar al celor 17 interpreti ai Baletului Operei din Paris. Evenimentul "Stelele Baletului Operei din Paris" este organizat de Ministerul Culturii si Cultelor si Ministerul Afacerilor Externe. Artistii francezi, printre care se numara Marie Agnes Gillot, Mathieu Ganio si Myriam Ould-Braham, vor oferi publicului o Gala coregrafica extraordinara.

"Spectacolul aduce, dupa aproape 40 de ani, gratia si talentul francez la Bucuresti. Este un program unic in care se ingemaneaza mari numere din baletul clasic dar si din cel modern. Este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului. Este o trupa de dans cum nu s-a mai vazut, care duce mai departe prin gratie, expresivitate, rafinament si performanta tehnica, faima pe care si-a castigat-o de-a lungul timpului baletul, nascut in urma cu 343 de ani", a declarat Nicolae Spirescu, critic de balet si profesor de istoria dansului.

Spectacolul este cu atat mai important, cu cat in ultimii ani, Baletul Operei din Paris nu a intreprins decat un singur turneu oficial in Rusia. Motivul care a generat acest fapt a fost programul incarcat al celor 17 interpreti. De altfel, potrivit organizatorilor cativa vor evolua pe celebra scena pariziana cu o seara inainte de spectacolul de la Bucuresti, ceilalti avand programata o repetitie a doua zi dupa spectacol. De aceea, cativa artisti vor pleca spre Paris imediat dupa lasarea cortinei finale la Sala Palatului.

Echipa pariziana este formata din 5 dansatori principali si alti solisti de renume mondial. Din programul spectacolului de la Bucuresti fac parte fragmente din Ceaikovski sau Bizet dar si lucrari din muzica contemporana sau muzica traditionala indiana. Coregrafia acestui spectacol este semnata de nume grele din baletul mondial precum Rudolf Noureev, William Forsythe sau Roland Petit.

Potrivit organizatorilor, biletele pentru acest spectacol extraordinar s-au epuizat in proportie de 80%. Biletele ramase se pot procura de la Sala Palatului, Magazinul Muzica, Teatrul National, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie si reteaua Diverta. Pretul biletelor variaza intre 60 si 350 RON.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.