O temperatura apropiata de minima absoluta a lunii octombrie s-a inregistrat la Miercurea Ciuc, ieri dimineata, cind termometrele au aratat minus 10,5 grade Celsius.
Cea mai scazuta temperatura pentru luna octombrie din judetul Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, s-a inregistrat in 1988. Meteorologul de serviciu de la Statia Meteo din Miercurea Ciuc a declarat ca, dupa o zi calda pentru judetul Harghita, cu plus 6 grade Celsius, incepind de luni, de la ora 6,00 si pina seara, la ora 18,00, presiunea atmosferica a scazut. Marti, in jurul orei 6,30, mercurul din termometre a coborit pina la minus 10,5 grade Celsius. Scaderea temperaturii a fost brusca si accentuata, diferenta inregistrata fiind de aproximativ 17 grade Celsius de la o zi la alta. Inghet s-a constatat si la nivelul solului, drumurile, in conditiile unei ploi usoare, fiind acoperite cu o pojghita de gheata, la primele ore ale diminetii.

Temperaturi scazute s-au inregistrat si in alte localitati ale judetului: minus 10 grade Celsius la Toplita si Joseni, iar la Statia Meteo de pe muntele Bucin minus 8 grade Celsius. Potrivit meteorologilor locali, presiunea atmosferica este in crestere, ceea ce inseamna ca, peste zi, vremea se va incalzi, iar vintul, care a suflat din directia N-V cu o viteza maxima de 25 de km/ora luni seara, s-a domolit, atingind, marti dimineata, doar 4 km/ora. Vremea buna nu va dura decit doua zile, deoarece prognoza pentru intervalul 3-4 noiembrie indica o noua racire accentuata a vremii in judetul Harghita.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.