Preotii bucuresteni ii vor informa pe credinciosii din parohiile lor despre pericolul reprezentat de cancer, in cadrul unei actiuni destinate prevenirii acestei boli, dupa ce medicii au constatat ca multe dintre decesele cauzate de aceasta maladie sint determinate de diagnosticarea intirziata. Preotii ii vor indruma, pentru consultatii de specialitate si analize, catre un centru de prevenire deschis in acest scop. Purtatorul de cuvint al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, a afirmat ca analizele medicale vor fi platite de credinciosi, iar daca programul "va fi primit bine", Biserica va incerca sa gaseasca fonduri ,"din alte surse", inclusiv fonduri europene, pentru a duce costurile analizelor "aproape de gratis".

Soica a mai spus ca initiativa BOR vizeaza "schimbarea atitudinii" oamenilor fata de boala in general si fata de consultarea periodica a medicului. Purtatorul de cuvint al Patriarhiei Romane a adaugat ca ajutorul Bisericii este apreciat de multi dintre bolnavii de cancer, la multi dintre acestia observindu-se, in urma "tratamentelor spirituale", imbunatatiri ale starii psihice si chiar fizice.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.