In asociere cu Theatre Melange din Londra Teatrul Municipal Ariel din Ramnicu Valcea intreprinde un amplu turneu in Marea Britanie cu spectacolul The Mona Lisas, adaptare pentru spatiul britanic a piesei Giocondele de Brigitte Louveax (Belgia) care a realizat initial spectacolul in calitate si autor si regizoare la sediul Teatrului din Ramnicu Valcea. Premiera versiunii engleze a avut loc la Brewhouse Theatre din Taunton in prezenta delegatilor Institutului Cultural Roman, partener al acestui proiect de cooperare transfrontaliera alaturi de England Arts Council.

A urmat itinerarea lui in cca 19 locatii, cea din urma reprezentatie din prima etapa a turneului avand loc in insulele Jersey. Tanara trupa valceana condusa de regizoarea si managerul Doina Migleczi a colaborat la crearea versiunii engleze cu regizoarea Sandy Maberley si asociatii acesteia de la Royal Shakespeare Company care au contribuit la crearea luminilor si a scenografiei. O munca de echipa, comuna, plina de invataminte, inceputa in aceasta vara in Romania unde au fost primiti si gazduiti artistii englezi, a fost dusa astfel la bun sfarsit prin finalizarea unui spectacol bine primit de public si critica. El trateaza despre conditia artei si a artistului in competitie cu istoria si timpul pe un ton relaxat, spiritual intr-o formula de joc libera de conventii, apreciata ca inovatoare. In continuarea megaturneului sau european Teatrul ARIEL sustine in aceste zile cateva reprezentatii in Belgia, la Casa belgo-romana, unde vor mai avea loc si spectacolele "Teatrul inainte de toate" de Doru Motoc si "Tango in patru" dupa Eugene Ionesco.

Dupa o trecere prin Torino unde va fi prezentata varianta in limba italiana a spectacolului Giocondele, Teatrul Ariel isi va continua traseul prestabilit pentru a participa la Festivalul de teatru de la Viterbo, langa Roma, si de la Sassari in sudul Italiei. Aici vor avea loc si workshopuri pe teme dinainte stabilite sustinute de actorii romani si regizoarea Doina Migleczi. Facand calea intoarsa spre Anglia, Teatrul Ariel va participa la Festivalul Riverside cu acelasi Mona Lisas, in regia lui Sandy Maberley.

La reprezentatia prevazuta pentru data de 22 noiembrie vor lua parte si reprezentantii Institutului Cultural Roman de la Londra, condus de dna Gabriela Masaci, principalul sustinator al turneului acestui ambitios teatru din Romania, care la el acasa functioneaza intr-un parc, cu o sala cu 50 de locuri, asteptand indeplinirea promisiunilor forurilor locale de a le construi un alt sediu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.