Astazi, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va gazdui vernisajul expozitiei de fotografie "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007". Evenimentul are ca scop promovarea in Italia a programului cu acelasi nume si este organizat in colaborare cu Muzeul National Brukenthal.

Expozitia incearca sa defineasca prin arta fotografiei specificul cultural si istoric al Sibiului, reflectat in primul rand in arhitectura orasului. Sunt sugerate schimbarile profunde ale imaginii acestuia, atat prin folosirea procedeului alb/negru in contrast cu fotografia color, cat si prin instantanee privind "estetica zidului", a pietei sau a ansamblului urban in sine.

Evenimentul va prefigura ciclul de manifestari programate in decembrie 2006 sub genericul Luna culturii romanesti la Venetia, in scopul marcarii aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Totodata, expozitia va deschide o serie de manifestari care vor continua in 2007 sub titlul Valori din muzeele Romaniei la Venetia. La vernisaj si-au anuntat prezenta Valentin Naumescu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe si Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutul Cultural Roman. Expozitia de la Palazzo Correr, sediul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica, va ramane deschisa publicului pana la 15 noiembrie 2006.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.