La jumatate de an de la inundatii, peste o suta de familii din Rast traiesc in corturi, grajduri, patule. Alte 400 de familii au primit containere drept locuinta. Conditiile sunt cam aceleasi si aici - frig, intuneric, foame.

HAOSUL

Sinistratii isi pot gati doar afara, la foc de coceni, si asta in zilele cand nu ploua si nici vantul nu bate. Mancare nu mai primesc de mult. Peste trei saptamani, ANL ar trebui sa predea la cheie cele 300 de case la care s-a angajat. Numai ca pana acum sunt gata doar 20 din locuintele promise.

Nici cei care isi fac casele in regie proprie nu au fost mai norocosi. In principiu, ei ar fi trebuit sa primeasa toate materialele de constructie de la stat, plus ajutor la ridicarea locuintei. Materialele au venit pe rand, insa, iar banii pentru ridicarea caselor au intrat in contul Primariei din Rast abia la 17 septembrie. "Si probabil nu ar fi venit nici atunci, daca nu ar fi iesit sinistratii sa blocheze soseaua", spune primarul din Rast.

Multe din materialele de constructii lipsesc - de exemplu, cele necesare tavanului locuintelor, iar pe santier nu exista curent electric si apa curenta.